Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Пишат, че не съм харесван, но моите впечатления са други

Алонсо: Пишат, че не съм харесван, но моите впечатления са други

23
0
Сингапур,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо обвини съперниците си, че се опитват да играят „психологически войни“ чрез медиите, за да го разконцентрират в битката за титлата.

Преди няколко седмици тим-шефът на Ред Бул – Кристиян Хорнер, заяви, че би било много разочароващо екипът му да загуби шампионата заради ситуацията със заповедите от бокса на Ферари на Хокенхайм, но колегата му Стефано Доменикали веднага контрира малко по-късно, че е истинско чудо, че Ред Бул все още не са спечелили титлата, въпреки очевидното преимущество на техните автомобили.

„Има някои от тимовете-фаворити, които не могат да разрешат собствените си проблеми, но въпреки това се опитват да прехвърлят внмиманието.

За наша радост – ние сме сплотени като отбор и го показваме във всяко състезание, включително и връзката ми с Фелипе. Винаги има медийни стратегии, които имат за цел да те изнервят.

В някои държави може и да казват, че имиджът ми не е добър, но когато кацна на летището или отивам в хотелите или по пистите, виждам точно обратното. Не се притеснявам от това. Моята работа е да постигам резултати на пистата и да радвам тима си с моята работа.

Тези, които разбират, знаят колко сложен е този спорт и поне във Ферари отборът е на първо място. Има естествено и такива, които не разбират. Но моята работа не е да разбирам гледната точка на феновете, а да върша работата си на пистата“, смята Фернандо Алонсо.