Начало Избрани Алонсо получи своя персонализиран Астън Мартин Valkyrie

Алонсо получи своя персонализиран Астън Мартин Valkyrie

5698
0
Фернандо Алонсо и Астън Мартин Vaklyrie
снимка, Астън Мартин

Фернандо Алонсо получи своя Астън Мартин Valkyrie. Невероятният хиперавтомобил, конструиран от Ейдриан Нюи, беше доставен на двукратния световен шампион като подарък от ръководството на британската марка. Така Алонсо става вторият действащ F1 пилот, които притежава Астън Мартин Valkyrie.

Днес Алонсо най-накрая получи своя Астън Мартин Valkyrie. Това е върховен хиперавтомобил, конструиран от гениалния Ейдриан Нюи. Под капака на Valkyrie има 6.5-литров хибриден V12 двигател с мощност от поне 1100 к.с. Този хиперавтомобил включва свирепа комбинация от аеродинамика и динамика, вдъхновени от F1, която осигурява едно от най-интензивните изживявания при шофиране на пътя

Алонсо подкара новия си хиперавтомобил по улиците на Монако. Испанецът премина покрай емблематичния хотел „Монте Карло Бей“ със своя персонализиран Valkyrie. Моделът беше създаден специално за двукратния световен шампион в партньорство с дизайнерския екип на Астън Мартин.

Вдъхновен от състезателния автомобил AMR24 тима от F1, моделът на Алонсо е боядисан в сатенено състезателно зелено Aston Martin Racing Green с контрастни графики AMR Satin Lime. Те подчертават аеродинамичните характеристики на хиперавтомобила. Тунелът на Вентури е подобрен още повече с добавянето на Speed Red и тъмносини рисувани графики.

Откритите въглеродни влакна украсяват покрива, капака на двигателя и долната част на аеродинамичната система. На носа ма Valkyrie гордо се извисява титаниева емблема Aston Martin Wings. В задната част е поставена и специално изработена графика с надпис „Внимание, горещо“.

Oткритите въглеродни влакна са широко разпространени във вътрешния салон на хиперавтомобила на Астън Мартин. В същото време обширните площи от Pure Black Alcantra са съчетани с контрастен шев AMR Lime. Прословутото лого на Алонсо може да бъде видяно и бродирано в подглавниците със същата нишка AMR Lime.

„Трудно е да се опише с думи колко много очаквах този ден. Успях да седна зад волана на моя собствен Valkyrie, върху който работих толкова тясно с екипа на Q by Aston Martin. Това със сигурност е ден, който ще запомня“, сподели Алонсо.

„Valkyrie наистина е като автомобил от F1 за движение по пътищата. Голяма част от знанията и технологиите са взети от целия опит, който Астън Мартин има на пистата. Нямам търпение да се кача вътре и да го изпробвам на пътя“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо стана вторият действащ F1 пилот, който притежава Астън Мартин Valkyrie. Преди него Макс Верстапен получи легендарния хиперавтомобил, конструиран от Нюи. Очаква се британският дизайнер да продължи кариерата си в Астън Мартин. Припомняме, че той вече спря да работи за тима на Ред Бул в F1 и насочи изцяло вниманието си върху следващия хиперкар, конструиран от него- RB17

Догодина Астън Мартин ще използва модифицирана версия на Valkyrie в световния шампионат за издръжливост (WEC). Тя ще бъде построена според правилата на LMH. За разлика от шосейната версия, тази няма да разполага с хибридна система. Британците също така планират да конструират шосеен автомобил по поръчка на Алонсо.