Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо получил общо 6 оферти от Ред Бул през годините, чака извинение...

Алонсо получил общо 6 оферти от Ред Бул през годините, чака извинение от Хорнер

70
0
Фернандо Алонсо

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо твърди, че е получил общо 6 оферти от Ред Бул през годините. Последните 2 според испанеца са били тази година, но той ги е отхвърлил, след което взе решение да се оттегли от спорта след края на 2018 г.

Спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер обаче твърди, че това не е вярно и преговори с Алонсо е имало само през 2007 г. По думите му нямало особен смисъл от привличането на Фернандо сега, тъй като той създавал хаос където и да отиде. Хорнер се пошегува, че може Алонсо да е получил предложение от спортният шеф на Торо Росо – Франц Тост.

„От Ред Бул всъщност имах оферти през 2007, 2009, 2011, 2013 и две тази година – в Монако и през август, заяви Алонсо пред Sky Sports. – Коментарите на Хорнер и Марко, че създавам хаос и е трудно да се работи с мен, са напълно извадени от контекста и ме изненадват.

Казаните неща не са честни спрямо мен. Те искаха да ме привлекат 5-6 пъти за последните 7 години. Писах на Хорнер относно коментарите, които изказа за мен и той ми се извини с имейл. Надявам се, че той ще се извини отново този уикенд.“

„За да е ясно, че кажа, че нямаше оферта към Алонсо за следващата година, бяха думите на Хорнер. – Имахме запитване от мениджъра му Флавио Бриаторе и от LIberty Media дали не можем да го вземем. Но позицията на Ред Бул винаги е била много ясна. И тя е, че ние инвестираме в младостта и очевидно имаме таланти в нашата програма за млади пилоти.“