Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Радвам се, че спечелихме точки в домашното си състезание

Алонсо: Радвам се, че спечелихме точки в домашното си състезание

1348
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо завърши на осма позиция в състезанието за Голямата на Великобритания. Пилотът на Астън Мартин прекъсна негативната си серия и се върна в топ 10. Алонсо бе доволен от постигнатия резултат, както и от факта, че спечели точки в домашната надпревара за отбора .

Алонсо потегли от десета позиция в състезанието на Силвърстоун. Двукратният световен шампион се движеше в челната десетка в първата част от състезанието. Алонсо не спря в бокса след първоначалните леки валежи по трасето.

Пилотът на Астън Мартин сложи гуми интермедия в обиколка №27. Малко преди това съотборникът му Ланс Строл също спря за интермедии в точния момент. След това Алонсо показа много добра скорост на мокрото трасе и си проби път напред. В крайна сметка опитният испанец остана осми при развяването на карирания флаг и добави още 4 точки към актива си

„Радвам се, че спечелихме точки в домашното си състезание. Това беше добър резултат за нас днес, след като и двата автомобила бяха в топ 10. Чувствах се по-конкурентен този през уикенд. Като че ли бяхме в естествената си позиция, което е по-окуражаващо от последните няколко състезания“, сподели Алонсо.

„Състезанието беше сложно за разбиране. Имаше въпросителни относно това дали да се поставят гуми за мокро или сухо в определени моменти. Мисля, че изчакахме една обиколка повече, за да преминем към интермедиите. Разбира се, при тези решения ти трябва малко късмет. Сега от нас зависи да продължим да се подобряваме и да намерим повече ефективност в автомобила в предстоящите състезания“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл финишира осми. Канадецът записа първи точки от домашната си Гран при.

„Състезанието.  беше сложно. Въпреки това se правихме добре и спечелихме приличен брой точки за отбора. Имах добър старт и изпреварих [Нико] Хюлкенберг. След това дъждът започна след няколко обиколки, заради което спряхме за гуми интермедия. Винаги е предизвикателство да прецениш колко дълго можеш да издържиш на гуми  гумите за сух асфалт. Не искаш да закъснееш и да се озовеш в бариерите. Мисля, че взехме това решение добре“, каза Строл.

„Хубаво е да завършим този троен уикенд с по-конкурентен резултат. Това е голям стимул за отбора и ще се стремим да пренесем тази инерция в Унгария“, каза още пилотът на Астън Мартин.