Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо става посланик на Макларън

Алонсо става посланик на Макларън

898
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка ATP

Фернандо Алонсо ще бъде посланик на състезателния отдел на Макларън от тази година. Испанецът бе пилот на тима от Формула 1през 2007 г. и след това в периода 2015-2018 г. След това той прекрати кариерата си във F1. Връзките между него и екипа обаче ще продължат, като испанецът е подписал споразумение с много голям обхват от дейности.

Като част от продължаващото партньорство, Алонсо ще остане тясно свързан с дейностите на Макларън Рейсинг. Той ще помага със съвети на пилотите и инженерите. Фернандо освен това ще кара в определи тестове, за да помага на развитието на сегашния болид MCL34 и на MCL35 за 2020 г.

През тази година Алонсо ще участва в 103-ото издание на 500-те мили на Индианаполис като пилот на Макларън. Ако го спечели, той ще стане едва вторият пилот в историята, който печели Тройната Корона (победи в Гран при на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Индианаполис 500).

„Да стана посланик на Макалрън е истинска чест за мен, заяви Алонсо. – Това е специален тим, въпреки трудностите, които той преживя в последно време. Много съм доволен от новата ми роля и от възможността да остана близо до тима. Аз го чувствам като духовен дом за мен.“

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви: „Фернандо е част от семейството на Макларън. Той вече има свето място в историята на тима и продължава да пише следващата си глава в Макларън. Той вече има своя статус на посланик в тима, присъединявайки се към Мика Хакинен.“