Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Целта ни е да продължим да се подобряваме

Алонсо: Целта ни е да продължим да се подобряваме

25
0

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо очаква екипът на Рено да продължи прогреса, демонстриран по време на Гран при на Испания в интервю за пресслужбата на отбора. Испанецът е оптимист и за предстоящата надпревара в Турция.
Имаше сладко-горчив уикенд в Испания, но бе решен да се концентрираш основно върху прогреса на отбора за състезанието?
Без съмнение изгубихме възможност да спечелим важни точки, което щеше да е прекрасно за мотивацията на тима. И двете коли отпаднаха от надпреварата, но представянето бе по-добро; демонстрирахме добро темпо и вярвам, че това е най-важното за онзи уикенд. Тъй като беше домашното ми състезание, щеше да е хубаво да завърша и смятам, че петото място бе постижимо.
Мислиш ли, че отборът ще е на същото ниво и в Турция?
От самото начало на уикенда бе ясно, че сме прогресирали за Барселона, а аз заявих, че това е благодарение усилията на целия тим, който работи много упорито през последните седмици, за да се приближим към лидерите. Това е само първата стъпка и ще подходим агресивно към предстоящите стартове с нови компоненти и развитие. Знам, че няма да е лесно, но съм сигурен, че ще имаме вълнуващи надпревари, а като пилот това е нещото, което искам повече от всичко.
Харесваш ли Истанбул парк?
Да, напомня ми за състезания на други писти – като Спа например. Трасето е много широко и дава добри възможности за изпреварване. Има и някои много специални завои, чиито изход не се вижда и които превръщат Истанбул в доста необичайна писта. Осми завой е особено интересен, тъй като е много дълъг ляв и в него се изпитват повече от 4g. Трасето е истинско удоволствие за каране и се надявам да успея да извлека максимума.
Турската Гран при се провеждаше до миналата година през лятото, но сега ще се състои по-рано. Мислиш ли, че пистата ще е по-различна заради това?
Условията вероятно ще са малко по-различни, особено по отношение на температурите, но пък това ще е едно и също за всички отбори. Затова ще е важно да се възползваме максимално от свободните тренировки в петък, за да сме сигурни за посоката си в настройките. Условията не са нещо, което ме тревожи, тъй като сме в състояние да работим добре и на горещи, и на хладни писти, а са аспект, който ще направи уикенда интересен.