Начало Рали Андреас Микелсен ще прави тестове за Хюндай

Андреас Микелсен ще прави тестове за Хюндай

59
0

Андреас Микелсен ще прави тестове за екипа на Хюндай в WRC идния петък. В тази връзка има вероятност норвежецът да се присъедини към тима от рали Португалия (18-21 май). Мениджмънта на пилота водеше преговори с Тойота, Хюндай и Ситроен, като се очаква той да подпише договор с корейския тим до края на следващата седмица.

Доскоро се смяташе, че най-вероятната опция за Микелсен е да подпише с Тойота, като потенциален заместник на Юхо Ханинен, който започна доста неубедително сезона със серия от катастрофи в различните състезания.

Предложеният му от Хюндай тест сега обаче говори, че екипът има интерес към Микелсен, който не е карал автомобил от новата генерация на WRC в официално състезание, а само е тествал такъв – този на Фолксваген от изпитанията миналата година.

„Говорим с всички в момента, но не става въпрос само за тази или следващата година, а за бъдещето ми по принцип, заяви Микелсен. – Нещата изглеждат позитивно. По-позитивно спрямо последния път, в който имахме разговори в Швеция. Преговорите ни вървят в правилната посока.“

Евентуалното преминаване на Микелсен в Хюндай за тази година изглежда много сложно, тъй като тимът има подписани договори с трима пилоти – Тиери Нювил, Дани Сордо и Хейдън Падън. Според motorsport.com има вариант Андреас да се присъедини към тима от следващия сезон, в който Хюндай може да участва с цели 4 коли.