Начало Formula E News Антонио Феликс да Коща подписа с Порше

Антонио Феликс да Коща подписа с Порше

424
0
Антонио Феликс да Коща, Порше
Антонио Феликс да Коща, снимка Порше

Антонио Феликс да Коща подписа с Порше. Бившият шампион във Формула Е заменя Андре Лотерер, който напусна електрическия шампионат. Германецът ще се състезава с новия хиперавтомобил на Порше 963 LMDh в световния шампионат за издръжливост (WEC). Да Коща напусна отбора на DS Techeetah след края на уикенда в Сеул и официално бе обявен като заводски пилот на германския производител. Негов съотборник ще бъде бившият пилот от F1 Паскал Верлайн.

30-годишният състезател участва още от първия сезон във Формула Е. Да Коща премина през отборите на Агури, Андрети Аутоспорт и БМВ, преди да се присъедини към DS Techeetah. Португалецът спечели титлата през сезон 2019-20.

Досега в кариерата си във Формула Е той е участвал в 96 състезания, в които е постигнал седем победи, 16 подиума и осем полпозишъна. Да Коща е страстен сърфист живее в Португалската Ривиера. Освен това той е спечелил много отличия и в други състезателни серии, включително печели легендарната Гран при на Макао през 2012 и 2016 г. Тази година бившето протеже на Ред Бул спечели 24-те часа на Льо Ман в клас LMP2.

През сезон 2021-22 да Коща спечели втората надпревара в Ню Йорк и завърши на осмо място в крайното класиране с актив от 122 точки.

„Радвам се, че Антонио реши да се присъедини към нашия отбор. Той има невероятен набор от умения като състезателен пилот. Също така многократно е доказвал, че е победител, не само във Формула Е“, каза вицепрезидентът на Порше Моторспорт Томас Лауденбах.

Ние го уважаваме като състезател и като личност. Той е позитивен човек, който чудесно пасва на нас и на семейството на Порше Моторспорт. Убеден съм, че ще се борим заедно за победи и титли през следващите години“, добави германецът.

Това е като сбъдната мечта. Наистина очаквам с нетърпение да започна работа и да печеля състезания за този отбор. В кариерата си много пъти съм бил побеждаван от Порше не само във Формула Е. Знам, че германците правят всичко, за да спечелят. победата е заложена в ДНК-то на марката. Споделям същата амбиция и нямам търпение да се сплотя с екипа. Искам да работим заедно, за да осигурим успешен старт на Порше в ерата Gen3″, сподели да Коща.

С нетърпение очакваме да работим с Антонио. Познавам го от различни състезателни серии и много го уважавам в личен план. Той вече е постигнал невероятни неща във Формула Е. Ще направим всичко възможно, за да му предоставим конкурентен автомобил Gen3. Искаме той да може да се бори за победи и титли“, заяви директорът на отбора на Порше във Формула Е Флориан Модлингер.