Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе подкрепя решението на Ферари за Аривабене

Бриаторе подкрепя решението на Ферари за Аривабене

104
0

Бившият шеф на тимовете на Бенетон и Рено Флавио Бриаторе подкрепя решението на Ферари да премахне Маурицио Аривабене от позицията на шеф на екипа във Формула 1. В понеделник италианецът беше заменен с незабавен ефект от Матиа Биното.

Според Бриаторе ако не печелиш, значи нещата трябва да се променят. А Скудерията не успя да спечели титлите през изминалите 2 години, въпреки че имаше реални шансове да го стори чрез Себастиан Фетел при пилотите.

„Ферари разполагаха с това, от което имат нужда, за да спечелят шампионата през 2018, но не го направиха, каза Бриаторе. –  Когато не печелиш, нещата трябва да се променят. Предполагам, че тези, които ръководят Скудерията, са мислели по същия начин.“

Биното досега беше технически директор и изглежда ще продължи да изпълнява тази функция поне на този етап. Според Флавио, 49-годишният Матиа е подходящия човек за тази длъжност.

„Биното свърши отлична работа като технически директор, каза още италианецът. – Миналата година Ферари имаха много добра кола, много бърза, и с друго управление на пилотите можеше да спечелят титлата. Не мисля обаче, че ще изпълнява и двете роли – спортен и технически директор.“

Самият Аривабене може да започне работа във футболния отбор на Ювентус. Според Corriere dello Sport Маурицио ще се срещне с президента на тима Андреа Анели по-късно тази седмица, за да бъде проведен разговор относно възможността Аривабене да заеме позиция в отбора.