Начало Автомобилни новини A.R.T. пуснаха и Streetline версия на AS55K

A.R.T. пуснаха и Streetline версия на AS55K

93
0

След като създаде уникален Мерцедес-Бенц G-клас за кралското семейство на Абу Даби, тунинг компанията A.R.T. реши да създаде подобен модел, който обаче да е достъпен и за други клиенти, но отново от Абу Даби, разбира се.

Модификациите отново са всеобхватни, като екстериорът се характеризира с нови брони и странични престилки, както и с няколко комплекта предни светлини – нещото, което правеше силно впечатление и при „кралския“ G-клас.

Специалното шаси на A.R.T. G Streetline и този път използва 22-инчови джанти, които са обути с гуми Пирели Скорпио Асиметрико, чийто размер е 305/35.

Параметрите на двигателя са подобрени посредством кита AS55K, който включва премахване на заводския ограничител на скоростта, подобрена система за снабдяване на двигателя с въздух, изпускателна система с два метални спортни катализатора и 6 ауспуха (по три от всяка страна). Така мощността на агрегата вече достига 601 к.с., а въртящия момент – 800 Нм.

Разбира се, имайки предвид пазара, за който огромният модел е предназначен, няма как да не бъде обърнато и сериозно внимание на интериора, който вече е снабден с червена кожена тапицерия, обхващаща както седалките, така и таблото и централната конзола, велурени стелки, както и редица други промени.

Цени все още не се споменават, но пък в Дубай така или иначе не се интересуват много от тази подробност.