Начало Автомобилни новини Астън Мартин Лагонда ще се произвежда

Астън Мартин Лагонда ще се произвежда

346
0
Aston Martin Lagonda Concept

Генералният директор на Аcтън Мартин – Улрих Бец, заяви по време на събитие на компанията в Амстердам, че концептуалният SUV Лагонда е бил одобрен за серийно производство от компанията.

Моделът бе показан за пръв път по време на тазгодишния автосалон в Женева и ще бъде оборудван с пълнопреводно задвижване. Според Бец основните пазари, към които той ще бъде насочен, са тези в Китай, Русия и Близкия Изток.

При първата си поява обаче моделът предизвика толкова негативен отзвук, че проектът бе спрян незабавно от шефа на компанията – Дейвид Ричардс.

Сега очевидно всичко стартира наново, но Бец не уточни дали серийния Лагонда ще има същия дизайн или визията ще бъде тотално ревизирана. Не е ясно също и дали Астън Мартин ще прибегнат до услугите на партньор за производството на модела, тъй като те очевидно нямат никакъв опит с подобни возила. Ако обаче наистина бъде образуван някакъв джойнт-венчър, то той със сигурност би трябвало да бъде с Даймлер, тъй като концептуалният Лагонда бе базиран върху Мерцедес GL.