Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин обяви, че Кардиле ще е главен технически директор на тима...

Астън Мартин обяви, че Кардиле ще е главен технически директор на тима от 2025 г.

1911
0
Енрико Кардиле
Енрико Кардиле; снимка: Ферари

Астън Мартин обяви, че Енрико Кардиле ще е главен технически директор на отбора от Силвърстоун от 2025 г. Вчера Ферари оповести официално, че италианският инженер напуска Скудерията след почти две десетилетия работа там.

„Нямам търпение да се присъединя към Астън Мартин. Амбицията и желанията на тима са очевидни. Това е уникална възможност да съм част от пътешествието на отбор. Това е лично и професионално предизвикателство. Очаквам да работя с екипа и да донесем успех на тази марка икона“, коментира Кардиле.

Постът на главен технически директор се създава сега в Астън Мартин. От тима заявиха, че това ще помогне „за допълнителното подсилване на старшия технически състав. Енрико има огромен опит във Формула 1 – той е бившият технически директор на Ферари, отговарящ за шаситата и аеродинамиката“. Настоящият технически директор на тима от Силвърстоун Дан Фелоус също е аеродинамик. Той дойде от Ред Бул.

„Приветствам Енрико в Астън Мартин, където искаме да подсилим техническия си екип преди важната промяна в правилата, която ще се случи през 2026 г.“, посочи Лорънс Строл.

„Вълнувам се, че продължаваме да привличаме таланти от световна класа в отбора си. Енрико Кардиле споделя мотивацията ми да постигнем успех в F1. Ние разполагаме с ресурсите, които са му необходими, за да осъществи тази амбиция. Заедно с Анди Коуел, който ще се присъедини от октомври като главен изпълнителен директор на компанията и настоящите ни лидери, ще формират страхотен екип“, допълни Строл.

Шефът на Астън Мартин в Гран при Майк Крак също приветства Кардиле в тима.

„Енрико има почти 20 години опит във Ферари и ще предложи свежа перспектива за техническата ни стратегия. Това е ключово назначение за отбора, който градим преди влизането в сила на новите правила през 2026 г. и е важна стъпка по пътя ни“, каза още Крак.