Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин представи сглобяема версия на автомобила от 2023 г.

Астън Мартин представи сглобяема версия на автомобила от 2023 г.

882
0
Астън Мартин AMR23 Лего версия
снимка, Астън Мартин

Астън Мартин представи мини сглобяема версия на автомобила от 2023 г. Тя е произведена от световноизвестната компания за производство на пластмасови играчки Лего. Заедно с AMR23 и има и модел на колата за сигурност Aston Martin Vantage.

Двата автомобила са част от двойния пакет играчки за конструиране LEGO Speed Champions. Версията на състезателния болид AMR23 може да бъде сглобена заедно с автомобила за сигурност Aston Martin Vantage.

Автомобилът LEGO F1 включва автентични дизайнерски детайли от реалната версия на Астън Мартин AMR23. Тук се включва ореола, задното крило и логата на спонсорите. Има и минифигурка на състезателен пилот в комплект с гащеризон и каска с марката Астън Мартин. Комплектът на Лего се състои от 564 части. След пълното сглобяване е висок около 4 см височина, дълъг 19 см и широк 7 см

„Развълнувани сме да представим модела Лего на автомобила AMR23. Това ще бъде първият случай за нашия отбор, който ще позволи на феновете да построят своя собствена версия“, сподели Матю Чапман.

„Развълнувани сме от това сътрудничество с LEGO Group. Така успяхме да обединим марките Aston Martin Aramco и Aston Martin Lagonda в един пакет. Всеки модел в комплекта демонстрира известните ни британски състезателни зелени цветове. Нямаме търпение феновете да се сдобият с него, за да го добавят към колекциите си от автомобили“, добави ръководителят на отдел „Лицензиране и мърчандайз“ на Астън Мартин.

„Израснал съм като голям фен на Астън Мартин. така че работата с тях по този проект сбъдна мечтата на живота ми“, каза Дан Скуиръл.

„Особено ми хареса да работя с екипа на Астън Мартин и колегите ми от LEGO Group, за да изпипаме детайлите точно както трябва. Намерихме нови начини да използваме тухличките, за да получим правилните форми“, добави дизайнерът на Лего.

AMR23 е автомобилът, използван от британския тим през сезон 2023 в F1. Именно с него Фернандо Алонсо записа осем подиума през кампанията и финишира четвърти в класирането при пилотите.