Начало Formula E News Ауди влиза в решителна битка за титлите във Формула Е

Ауди влиза в решителна битка за титлите във Формула Е

406
0
Лукас ди Граси
Лукас ди Граси, снимка: Ауди Спорт

Екипът на Ауди Спорт влиза в решителната битка за титлите във Формула Е. До края на сезона остават само 3 състезания. А немският производител се бори и за двете корони при изключително силна конкуренция.

Преди финалните 3 кръга Ауди е на второ място в класирането при отборите. Начело е DS Techeetah, който има 25 точки аванс. При пилотите лидер е шампионът Жан-Ерик Верн именно от китайския тим. Но само на 6 точки зад него е Лукас ди Граси от Ауди.

Предстоящият 11-и кръг от шампионата ще се проведе в Берн, Швейцария. През миналия сезон също имаше състезание в страната. Но тогава то бе в Цюрих. Сега трасето в Берн ще бъде ново предизвикателство за пилотите.

Последният кръг от сезона в Берлин бе спечелен именно от Ди Граси. И той се надява да продължи силното си представяне и в Швейцария. Ди Граси е най-успешният пилот в сериите с 1 титла, 10 победи и общо 30 подиума.

Трасето в Берн е дълго 2.750 км и минава близо до стария град. То е комбинация от бързи секции и тесни 90-градусови завои.

„Трасето е ново за всички, коментира другият пилот на Ауди Спорт Дани Абт. – Подготвяхме се интензивно на симулатора. Но в деня на състезанието ще бъде ключово да подберем възможно най-бързо настройките, които да са подходящи за тази писта. Целта ми е да стигна до подиума в надпреварата.“

Състезанието в Берн в събота ще е от 19:00 часа българско време. А последните 2 кръга от сезона ще бъдат в Ню Йорк на 13 и 14 юли.

Дани Абт
Дани Абт, снимка: Ауди Спорт