Начало Автомобилни новини Австралийският спортен модел Скелта вече ще се предлага и в Европа

Австралийският спортен модел Скелта вече ще се предлага и в Европа

30
0

Австралийският спортен автомобил Скелта вече ще бъде достъпен за покупка и от желаещите в Европа, като първият пазар, на който той ще стъпи, е този във Великобритания.

Колата ще се предлага с два различни двигателя – двулитров 4-цилиндров мотор на Хонда с 340 к.с. или трилитров V8 агрегат, произведен от Хартли и разполагащ с 460 „коня“. Те работят в съчетание с шест-степенна скоростна кутия, на Хонда.

Скелта е оборудван със спирачки, разполагащи с 4-бутални апарати отпред, взаимодействащи си с вентилирани дискове и напълно регулируемо окачване с двойни рамена и пружини и амортесьори на МСА Профлекс.

Моделът има хром-молибденова рама, а купето е изработено изцяло от карбон. Така теглото на целия автомобил е само 720 килограма, а разпределението на масите е идеално – 50/50. За аеродинамиката пък се грижат голямо задно крило, дифузьор и солидни предни въздухозаборници. Всички тези елементи докарват аеродинамичен натиск от 200 килограма при движение със 150 км/ч.

Две различни двуместни версии ще бъдат предлагани в Европа – версията „G-Force“ с махащ се покрив и версията „Spyder„, която е доста по-широка и няма покрив.

Европейската премиера на Скелта ще се състои на автошоуто Аутоспорт Интернешънъл, което ще се състои през януари догодина в Бирнингам, Англия.