Начало Автомобилни новини Автосалон София: Honda се завръща във Варна

Автосалон София: Honda се завръща във Варна

39
0
Костадин Грозданов, Бултрако, Honda
Костадин Грозданов Бултрако

Tри премиери, завръщане във Варна, предстоящ дебют на Montesa и придобиване на застрахователя Garant обяви официалният вносител на Honda за България

Три модела отбелязаха своята бляскава премиера на щанда на марката при откриването на Автомобилен салон София 2024 г. Единият от тях е най-бързият сериен автомобил с предно предаване – легендата Civic Type R. Другите са фейслифтът на практичния Honda HR-V и плъгин-хибрид вариантът на най-продавания модел на Honda – CR-V.

„През тази година Honda изпреварва плановете си за пълна електрификация на цялата гама. Затова всички автомобилни експонати, които виждате на щанда ни, са хибридни модели с изключение на e:Ny1, който е напълно електрически SUV, както и на изцяло бензиновия Civic Type R. Плъгин хибридният CR-V e:PHEV отделя едва 18 г/км вредни емисии СО2 и изразходва само 0,8 л/100 км в комбиниран режим при напълно заредена батерия, без това да е за сметка на динамиката и комфорта“.

Костадин Грозданов, изпълнителен директор на „Астреко Холдинг“ ЕАД, част от който е и „Бултрако“, официален представител на японския бранд за България.

Вече четвърта поредна година японската марка продължава да е мотоциклетен бранд № 1 на българския пазар. На нейния щанд посетителите ще видят спортния CBR 1000 SP, градските легенди Forza 750 и ST125 Dax, „голия“ CL 500 и къстъма Rebel 500.

От тази година в портфолиото на Astreco Holding влезе и застрахователната компания Garant.

„Наскоро нашите сервизи получиха отлична оценка от Honda за качеството на акциите, които провеждаме. А от януари при нас пристигат първите бройки на Montesa – испанската подмарка на Honda, насочена към високопроходимите терени. Имаме и друга голяма новина – до края на годината Honda се завръща във Варна и предстои откриването на нов търговско-сервизен комплекс в морската ни столица“, заяви Костадин Грозданов и с тези думи приключи пресконференцията на японската марка.

Тазгодишното издание на Автомобилен салон София е 26-то. Изложението е част от календара на OICA (Международната организация на автомобилните производители). То започна вчера с пресден, през който новостите по щандовете бяха показани на представителите на медиите. Салонът ще продължи до 27 октомври.