Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас ядосан на „глупавата” си грешка

Ботас ядосан на „глупавата” си грешка

66
0
Себастиан Фетел

Валтери Ботас бе ядосан на собствената си грешка зад колата за сигурност в началото на Гран при на Китай, когато се завъртя и потъна назад в колоната. Финландският пилот на Мерцедес завърши шести на трасето до Шанхай.

„Опитах се да загрея гумите колкото мога повече, но прекалих. Бях твърде агресивен, сбърках и се завъртях, губейки много позиции и време. След това известно време ми бе трудно да накарам гумите пак да работят нормално. Когато най-накрая успях, темпото ми бе добро. Загубихме толкова много точки заради глупавата ми грешка”, обясни Валтери.

„Мисля, че началото бе трудно за всички, тъй като трябваше да се прецени кога да се сложат сухи гуми. При спирането ми в бокса имаше малък проблем, загубих и позиции, но това не е кой знае колко драматично при подобни условия – състезанието все още бе съвсем в началото си. Не можеха да сменят задна лява гума, тъй като задната част на колата не бе повдигната. След това като че ли имаше някакъв проблем със светлините: светеше червено, което означава, че не мога да тръгна. Но това бе малка грешка в сравнение с моята.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че Ботас трябва да анализира станалото и след това да го забрави.

„Валтери изтърва нещата зад сейфти кара, но това се случва и с най-добрите. Беше много хлъзгаво, изпързаля се. Но трябва да се възстанови. Това е едва вторият старт за сезона – предстоят още 18. А и по време на надпреварата се видя, че той поддържаше добра скорост. В различни етапи вървеше с темпото на Люис [Хамилтън], но след загуба на толкова позиции е много трудно”, заяви Волф пред Скай Спортс.