Начало Рали Бостанджъ води, Ал Кетби печели етапи в рали „България”

Бостанджъ води, Ал Кетби печели етапи в рали „България”

34
0

Вторият ден на рали „България” започна с победа на лидера Мурат Бостанджъ с Форд Фиеста R5, в първата скоростна отсечка. Той е лидер във временното класиране и след първите три днешни етапа, а до края на състезанието едва ли някой би го детронирал. Той води с 1:02,8 мин. и очевидно вече се пази, не предприема рискове, за да спечели ралито.

Е, все пак подобни опити прави пилотът от Дубай Рашид Ал Кетби (на снимката) с Форд Фиеста R5. Той вчера си призна, че не може да стане първи, но ще се бори да печели етапи. И го направи, след като победи с 5,4 сек Бостанджъ на Боровец, която се кара на спускане и на дългата Магистрала с 2,4 сек.

Трети в 46-ото рали „България” е сливенският дует ще има български екипаж. Друг е въпросът, дали това ще бъдат заемащите в момента трета позиция сливенчани Георги Василев и Стефан Добрев с Мицубиши Лансер Ево 9. Те обаче са притиснати от движещият се четвърти наш екипаж Борис Григоров и Ангел Башкехайов със Ситроен C2 S1600. Двубоят между двамата започна още вчера, но Боби отстъпи, заради болки в ръцете. Василев бе по-бърз от Григоров в първия етап и разликата набъбна до 13,9 сек. В следващите два етапа обаче Боби стана 3-и, като на Боровец взе 1,4 сек., а на Магистралата – 3,7 сек. Така разликата намаля на 8,8 сек. Василев определено не иска да рискува и контролира атаките на Боби Григоров. Това е и единствената интрига в ралито.

На следващите позиции са словенците Рок Турк и Бланка Качин с Пежо 208, а след тях – са Золтан Бесеней – Георги Пап с Рено Клио Clio R3T. На 7-о място се движат Христо Атанасов и Марин Иванов с Рено Клио. Отново стартираха младите пилоти от Hyundai Racing Trophy – Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, а също и Дочо Цвятков и Линда Багерова.