Начало Рали Беше грешка, но грешката си е грешка, призна Ал-Атия

Беше грешка, но грешката си е грешка, призна Ал-Атия

41
0

Надеждите на Насър Ал-Атия за победа в тазгодишното издание на рали Дакар претърпяха вероятно фатален удар заради инцидент в третия етап от надпреварата.

Катарският пилот водеше в отсечката и удържаше атаката на Стефан Петерхансел. На 414-ия километър обаче пропадна в дупка и счупи задно дясно колело на автомобила си. Той поправи повредите, потегли, но вървеше с много ниска скорост. След 30 километра пак спря и загуби още повече време.

Ал-Атия все пак стигна до финала, но с 2 часа и 17 минути закъснение спрямо победителя в дистанцията Петерхансел. При толкова голямо изоставане основната цел на Ал-Атия до края на състезанието ще е да се бори за победи в отсечки и при по-добър късмет – подиум.

„Всичко приключи. Лош късмет. Ударихме голям камък и напълно строшихме колелото. Беше грешка, но грешката си е грешка. Малшанс, но това е състезанието. Така се получава на Дакар. До този момент вървяхме наистина добре”, обясни Ал-Атия.

Отсечката се превърна в истински кошмар за екипа на Тойота, след като Жиниел де Вилиер и Нани Рома също имаха проблеми и загубиха време в етапа.

„Така се случва на Дакар”, заяви Де Вилиер пред motorsport.com. „Тази надпревара може да е изключително жестока. Един ден всичко се получава както трябва, на следващия всичко се обръща наопаки. За съжаление точно това се случи с нас. Но няма да се предадем, ще продължим да се борим – има още 10-11 дни и много неща могат да се случат.”

Нани Рома бе най-малко засегнат от проблемите. В неговия случай електрически проблем го забави, принуждавайки го да спира на два пъти.