Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело не помни, че е носил ковчега на Сена

Барикело не помни, че е носил ковчега на Сена

114
0

Рубенс Барикело призна, че не помни погребението на Аертон Сена през 1994 г. Бившият пилот на Джордан, Стюарт, Ферари, БАР, Хонда и Уилямс беше един от състезателите, които носеха ковчега на бразилеца в последния му път в Сао Пауло. Заради катастрофата си на Имола в петъчните тренировки на 29 април, 2 дни преди трагедията със Сена, Барикело получи сътресение на мозъка и частична амнезия.

„Не помня катастрофата си на Имола (на снимката), заяви Рубенс пред Fox Sports. – Само си спомням, че в квалификацията исках да направя нещо значимо, за да се си създам име. Но явно автомобилът ми не беше способен физически на това, което мислех, че е възможно. Върнах се в Сао Пауло, Сена беше починал. И дори Господ бе добър с мен, защото имах известна амнезия и не помнех какво се е случило. След това за един месец забравих много неща. Не помня, че съм носил ковчега на Аертон. Гледам снимките, но не помня.”

Барикело сподели и как се е завърнал зад волана на болида след тежката си катастрофа и трагичния уикенд на Имола, в който загина и Роланд Ратценбергер. „Помня, че се питах дали ще ме е страх да се кача в болид отново. После си казах, че ще изляза и в първата си обиколка ще бъда като луд. И или ще претърпя още един такъв голям инцидент, или ще подобря лични ми рекорд на трасето. И благодаря на Бог, че подобрих рекорда си. И тогава реших какво искам да правя оттук нататък.”