Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело с фаталната 13-та позиция на старта

Барикело с фаталната 13-та позиция на старта

48
0

Въпреки че се очакваше в Унгария колите на Браун ГП отново да доминират на пистата, Дженсън Бътън остана 8-ми на старта за утре, а Рубенс Барикело дори не успя да достигне третата фаза на сесията, завършвайки на 13-та позиция.

„Колата бе горе-долу добра през първите две сесии днес, въпреки че нито една от обиколките ми не бе добра, поради наличието на трафик и жълти флагове. Мислех, че ще бъдем конкурентни в третата част, но за съжаление работата, която бе нужна по колата значеше, че ще можем да направим само едно излизане и то с пълен резервоар, тъй като имахме гориво за 4 обиколки повече, които бяхме планирали. Бяхме на ръба на работната температура на гумите днес, заради по-хладното време, така че колата не се държа много добре по време на тренировките. Да стартирам осми не е идеално за мен, тъй като съм и от мръсната част на пистата, но въпреки това оставаме позитивно настроени и ще видим какво можем да направим там. Надяваме се да чуем, че Фелипе е ОК и си мислим за него“, каза Бътън след финала на квалификацията.

Въпреки слабата си стартова позиция, Барикело също не бе напълно разочарован.

„Имахме страхотен план за днешната квалификация и бях уверен, че ще имаме една наистина добра сесия. За съжаление имах проблем със задницата на колата във втората ми обиколка по време на втората част и трябваше да вляза в бокса и да жертвам обиколката си. Нямах късмет и попаднах на трафик в първата ми обиколка, иначе според мен щях да успея да дам време, достатъчно добро за първата десетка. Да стартирам 13-ти на писта, на която изпреварването е почти невъзможно ще направи състезанието ми утре наистина трудно, но поне ще можем да изберем с колко гориво да бъдем и ще дадем всичко от себе си за да спечелим точки. Но позицията ми днес е важна. В момента мислите ми са свързани само с Фелипе и семейството му, които са близки мои приятели и се надявам, че той ще се оправи и ще бъде отново в кондиция колкото се може по-скоро“, заяви Барикело.