Начало Top Moto News Бастианини начело след днешните тренировки в Индонезия

Бастианини начело след днешните тренировки в Индонезия

20
0
Енеа Бастианини, Дукати
Енеа Бастианини, снимка Дукати

Енеа Бастианини завърши на първа позиция след днешните тренировки в Индонезия. Пилотът на Дукати записа рекордна обиколка за 1:29.630 мин. Втори и трети финишираха колегите му от Прамак Дукати Хорхе Мартин и Франко Морбидели.

Индонезия е домакин на 15-тия кръг от сезон 2024 в MotoGP. Състезанието се провежда на пистата Мандалика с дължина 4.313 км и разположена на остров Ломбок. Това е трети случай, в който това трасе приема старт от MotoGP

Времето преди началото на първата свободна тренировка за Гран при на Индонезия беше сухо и горещо. Температурата на въздуха беше 30 градуса, а тази на асфалта- 55. Влажността беше над 75 %, което създаде допълнителни затруднения за пилотите от MotoGP.

Морбидели оглави класирането в първата свободна тренировка на пистата в Индонезия. Италианецът записа време за 1:30.869 мин. Втори и трети остана Мартин и Винялес. Баная даде 14-то време, а Бастианини- осмо. Двамата пилоти на Дукати се борят за световната титла.

По време на паузата между двете тренировки стана ясно, че Мигел Оливейра приключва участието си в рейс уикенда в Индонезия. Състезателят на Тракхаус Априлия претърпя инцидент в откриващата сесия, след който получи фрактура на китката.

Времето преди началото на втората тренировка в Индонезия отново беше горещо. Температурата на въздуха беше около 30 градуса, а тази на асфалта- 57. Влажността отново беше над 75 %. Въпреки това нямаше голяма вероятност за валежи.

Бастианини оглави класирането във втората петъчна тренировка в Индонезия. Състезателят на Дукати подобри рекорда на пистата още днес. Така Бастианини продължи добрата си форма, след като миналия уикенд спечели Гран при на Емилия Романя. Втори и трети останаха Мартин и Морбидели.

Четвърти финишира Франческо Баная също с Дукати. Действащият световен шампион имаше малко трудности след финала на сесията и получи помощ от Марк Маркес. Двамата ще си партнират в заводския тим на Дукати през следващите две години.

Пети и шести се класираха Марко Безеки (VR46 Дукати) и Фабио Куартараро с Ямаха. Директно място в Q2 намериха още пилоти като Марк Маркес (Грезини Дукати), Педро Акоста (Tech3 GasGas), Фабио Ди Джанантонио (VR46 Дукати) и Маверик Винялес с Априлия. Утре сутрина предстои квалификацията и спринтовата надпревара в Индонезия.