Начало MotoGP News Бастианини не се определя като претендент за титлата в MotoGP

Бастианини не се определя като претендент за титлата в MotoGP

97
0
Енеа Бастианини
Енеа Бастианини, снимка Дукати

Енеа Бастианини не се определя като претендент за титлата в MotoGP. Пилотът на Дукати вярва, че няма как да се бори с Франческо Баная и Хорхе Мартин въпреки победата си в последния старт на Силвърстоун.

Бастианини имаше сравнително силен старт на тазгодишната кампания в кралския клас. Италианецът финишира втори в Португалия и трети в Остин. Това му помогна да заеме позиция в челото и да бъде определян за претендент за титлата

След това Бастианини имаше известен спад в представянето си. 26-годишнишият пилот остана извън подиума в следващите три старта и дори не спечели точки в Барселона. Това в крайна сметка накара Дукати да не удължава неговия договор и да избере Марк Маркес за съотборник на Баная догодина.

Бастианини се намира в много силна форма след края на лятната пауза. Италианецът спечели спринта и основното състезание във Великобритания. По този начин той записа най-добрия си рейс уикенд от началото на годината. Благодарение на победата в неделя, Бастианини измести Маркес от третото място във временното класиране и се доближи до лидерите.

Пилотът на Дукати изостава с 46 точки от Баная и с 48 от Мартин. Той обаче не се определя като претендент за световната титла заради липсата на постоянство, която показва от началото на годината.

„За момента не смятам, че съм претендент за титлата, защото Пеко и Хорхе демонстрираха по-постоянна скорост в сравнение с мен във всяко състезание. Тези двама пилоти са на върха“, заяви Бастианини.

„Понякога усещах, че нещо [ми липсва] или съм зад [тях на пистата]. Ако искам да бъда претендент за титлата, трябва да се подобря в тази посока.“

„[Победата на Силвърстоун] е добра отправна точка. Сега искам да продължа по този начин до края на шампионата. Ако в края на шампионата имам тази възможност, [тогава] нека да видим какво ще се случи“, добави пилотът на Дукати.

Бастианини напуска Дукати в края на сезона и ще продължи кариерата си в отбора на Tech3. Шесткратният победител в MotoGP призна, че е бил изненадан от решението на марката да се раздели с него и Мартин. Въпреки това той приема решението на Дукати.

„Не разбирам избора на Дукати, защото те загубиха двама топ пилоти като мен и Хорхе. Но уважавам това решение. Относно КТМ, мисля, че ще бъде добър мотоциклет за мен, но не съм го пробвал. Ако не пробваш, не можеш да обясниш коя е най-силната му страна в сравнение с Дукати“, добави Енеа Бастианини.