Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Водещите тимове ще запазят предимството си през 2021 г.

Биното: Водещите тимове ще запазят предимството си през 2021 г.

1738
0
Гран при на Япония 2019 старт
снимка: Мерцедес

Водещите отбори във Формула 1 ще запази предимството си и през 2021 г. Това смята шефът на Ферари Матия Биното. Тогава в сила ще влязат новите спортни и технически правила.

Те имат за цел да изравнят силите в спорта, като в момента Мерцедес, Ферари и Ред Бул имат голямо предимство спрямо останалите. Според Биното това в крайна сметка ще се случи, но не още през 2021 г.

Промените включват налагане на таван на бюджетите, драстична промяна на аеродинамиката и използване на много повече стандартизирани елементи по автомобилите.

„Тези нови правила ще доведат до стабилност във Формула 1 за 5 години, каза Биното пред Gazzetta dello Sport. – Но мисля, че следващата година отборите с повече ресурси ще имат предимство. Сценарият за 2021 г. няма да бъде много различен от този, който имаме сега.

Новите правила са изработени така, че степента на свобода в развитието е намалена значително спрямо днес. До 3 години след въвеждането на регулациите, разликата между първите и последните ще намалее. И целта на Либърти Медия ще бъде постигната. Но това няма да се случи веднага.”