Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Близко поведение на гумите медиум и суперсофт

Близко поведение на гумите медиум и суперсофт

61
0

Със суперсофт гуми бе постигнато най-доброто време на Нико Розберг във втората петъчна сесия преди неделната Гран при на Бахрейн. Същият тип използваха при най-бързите си постижения и класиралите се след него Люис Хамилтън (Макларън) и съотборника му в Мерцедес Михаел Шумахер. Медиум са втората разновидност, предоставено от Бриджстоун за уикенда в Близкия изток.

– Днес за първи път отборите работиха при толкова горещо време с гумите ни за 2010 г. – отбеляза директорът на отдела за развитите на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Освен това за първи път опознаваха новата конфигурация на пистата Сахир, а новите екипи участваха в тренировки. Трасето е доста жестоко и подлага гумите на истински тест, особено при толкова високи температури. Все още има много какво да научим заради ограничените предсезонни изпитания. Подходът към петъчните сесии по отношение събирането на данни вече е променен – заради количествата гориво и по-малкото на брой гуми на разположение на пилотите. Разликите идват от това колко бензин има в колите и дължините на сериите обиколки съответно нови или стари гуми. Това прави сесиите наистина много интересни.

Поведението на медиум и суперсофт все още е трудно да се прецени, тъй като Сахир обикновено е много мръсна през първия ден.

– Дори днес обаче отбелязахме значително намаляване на късането и износването в течение на деня. Медиум бе използван през по-голямата част от тренировките, суперсофт – не толкова. Между представянето на двата типа няма голяма разлика спрямо днешните данни, но това може да се промени още утре – допълни Хамашима.