Начало Рали Блок отчита позитивите от Германия, въпреки отпадането си

Блок отчита позитивите от Германия, въпреки отпадането си

37
0

Кен Блок отчита позитивите от представянето си в рали Германия, въпреки че не скри огромното разочарование от отпадането си в края на надпреварата.

Американецът успя да премине през изпитанията на първите два дни на рали Германия. Той бе на девета позиция в генералното класиране при началото на финалния ден. Още в прехода преди първата отсечка обаче Блок бе принуден да приключи с участието си заради скъсан ремък на алтернатора.

Състезателят бе ужасно разочарован, тъй като повредата не му позволи да вземе първите си точки във WRC. Независимо от това, Блок твърди, че има и позитиви от цялото му представяне в Германия.

Беше ужасяващо – коментира пилотът. – Ние дори не бяхме извън града, на не повече от 8 км от сервиза. Нямаше де е толкова зле, ако се беше случило на отиване в закрития парк, защото колата можеше да пренощува в това състояние. Невероятно разочароващо е и е продължение на лошия късмет, който ни преследва този сезон.

Пилотът допълни:

Представянето ни вървеше добре и успяхме да запишем добри, постоянни временна. Бяхме в Германия, за да натрупаме опит, но за нещастие, ралито за нас приключи на пътя в Триер и действително сме разочаровани. Преди тази случка обаче всичко вървеше добре. Имахме добро темпо, естествено бяхме доста зад топ екипажите, но бяхме доволни от себе си. В петък допуснахме няколко малки грешки, но нито една в събота и се представихме добре. Направихме чисто състезание, въпреки че не разполагахме с екип, който да ни помага за макадамовите секции в етапите, което си бе сериозно предизвикателство за нас. Работихме доста по записките. Наистина е липса на късмет, че отпаднахме.

Следващият кръг от WRC, в който Кен Блок отново ще се състезава, е рали Франция в края на септември.