Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW решили проблема с предавателната кутия

BMW решили проблема с предавателната кутия

46
0

BMW са разрешили проблема със скоростната кутия, който доведе до отпадането на Ник Хайдфелд от Гран при на Испания, заяви Марио Тайсен.###BMW са разрешили проблема със скоростната кутия, който доведе до отпадането на Ник Хайдфелд от Гран при на Испания, заяви Марио Тайсен.
Германецът завърши първите три състезания от шампионата на четвърта позиция, но в Барселона не можа да повтори резултата си. Причината бе грешка по време на питстопа, когато механик не успя да дозавие гайката на едно от предните колела на болида. По-късно това доведе до проблем със скоростната кутия.
В тази връзка Марио Тайсен заяви: “Успяхме да разнищим до дъно проблема със скоростната кутия на Ник в Барселона, преди още състезателният ден да е приключил. Съответните мерки бяха взети и по време на тестовете на Пол Рикар. Освен това работихме за подобряването на питстоповете на Ник и научихме урока си по отношение на всякакви бъдещи инциденти. За нас в Монако целта е да отбележим уикенд без грешки и да затвърдим третото си място в конструкторския шампионат”