Начало Formula E News БМВ ще бъде доставчик на мотори във Формула Е от 2018 г.

БМВ ще бъде доставчик на мотори във Формула Е от 2018 г.

34
0

БМВ ще бъде доставчик на задвижващи системи от сезон 2018/2019 г. във Формула Е. Международната автомобилна федерация (ФИА) е одобрила кандидатурата на немския концерн за мотори на баварците, която е за 5-ия 6-ия и 7-и сезон от шампионата.

Освен нея зелена светлина са получили ABT Formel E, Mahindra, Renault, Jaguar Land Rover, NEXT EV, Penske Autosport, Venturi и DS Performance. В момента върви 3-ия сезон от шампионата, в който убедителен лидер с 3 победи от 3 старта е Себастиан Буеми от екипа на Renault e.dams.

Всички желаещи ще трябва да направят агрегатите си според новите изисквания на шампионата за 5-ия сезон, според които батериите, които ще бъдат доставяни от Mclaren Technologies,  ще бъдат с капацитет 54 KW, вместо досегашните 28.

Така колите ще могат да изкарат около 45 минути на пълна скорост и така бъде избегнат задължителния сега питстоп за смяна на колите, поради свършването на енергията в батериите. Шаситата ще бъдат с 40 кг по-леки и ще са дело на Spark в техническо партньорство с Далара.