Начало Избрани Ботас: Знаем, че нашият автомобил има потенциал и може да се представя...

Ботас: Знаем, че нашият автомобил има потенциал и може да се представя добре

523
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира предстоящата Гран при на Канада. Пилотът на Алфа Ромео се надява най-накрая да се върне в зоната за точките, тъй като разполага с автомобил, който има добър потенциал.

Ботас има отлични спомени от Канада. Опитният финландец има четири подиума на пистата Жил Вилньов и е завършвал в топ 10 в почти всички своя участия. Миналата година Ботас и Жу финишираха седми и осми в Монреал и донесоха ценни точки за отбора на Алфа Ромео. Тази година целта на Ботас отново е влизане в зоната на точките

„Беше хубаво да видя, че отборът бе в силна форма в Барселона след няколко трудни състезания. От моя страна обаче имах повредата на пода, причинена от отломки по време на първата обиколка. Тя ми попречи да използвам напълно потенциала на C43, което беше жалко, като се има предвид окуражаващото темпо, което показа моят съотборник“, сподели Ботас.

„Канада е нов състезателен уикенд и възможност да се върна на пистата. След старта в Барселона прекарах доста време в симулатора и у дома във Финландия“, продължи Ботас. „Чувствам готов за предстоящите предизвикателства. В миналото ми харесваше да се състезавам в Монреал, заради което с нетърпение очаквам този уикенд. Знаем, че нашият автомобил има потенциал и може да се представя добре. Това ще бъде нашата цел от петък нататък. Искам да оставя Барселона зад гърба си и да прибавя нови точки към актива си“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Гуаню Жу също има добри спомени от Монреал. Пилотът на Алфа Ромео финишира осми в първото си участие в Гран при на Канада. Съотборникът на Ботас финишира девети в последния старт в Барселона и се надява да запише още едно класиране в топ 10

„Завръщането от Барселона с точки със сигурност е удовлетворяващо. Това е и добра мотивация за целия екип да продължи с мащабната работа, свършена както на пистата, така и извън нея. Радвам се, че се връщам в Канада тази седмица. Имам много добри спомени от първото си посещение тук преди година. Много ми се иска да направя още няколко спомена този уикенд“, каза Жу.

„Постигнахме добър напредък през целия уикенд в Испания. Като цяло имахме много добре проведено състезание с добро управление на гумите и стратегически решения. Въпреки че трасето е много различно от това в Барселона, се надявам, че ще успеем да се справим с всички предизвикателства. Ако сме в най-добрата си форма още от първата тренировка, имаме повече шансове да се класираме в благоприятна позиция и да удължим серията си от спечелени точки в неделя“, добави състезателят на Алфа Ромео.

Този уикенд автомобилите на Алфа Ромео ще имат специално издание на логото върху капака на двигателя, обрамчено в златен триъгълник. Това е един жест на уважение към историята, наследството и страстта, които този символ въплъщава. Специалното лого на болидите на Ботас и Жу и е чест на стогодишнината от първия успех на Алфа Ромео в легендарното автомобилно състезание „Миле Миля“.