Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас и Хамилтън: Темпото изглежда добро

Ботас и Хамилтън: Темпото изглежда добро

41
0
Люис Хамилтън

Валтери Ботас изпревари съотборника си Люис Хамилтън само с три хилядни от секундата във втората петъчна тренировка за Гран при на Бразилия. Финландецът сподели, че е постигнал сериозен напредък между двете сесии.

„Втората тренировка беше много по-добра в сравнение с първата. Сутринта бе доста трудна, лесно се допускаха грешки. На няколко пъти блокирах колелата и се отказвах от обиколки, бе сложно да се намери добър ритъм. Но наистина подобрихме колата за следобедната тренировка. Темпото изглеждаше добро, но пистата е къса, така че разликите са малки. Износването на гумите не бе особено голямо, но очакваме по-високи температури, така че ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще причини проблеми. Изглежда утре може да вали, но автомобилът ни върви силно на мокро през цялата година. Не би трябвало да имаме грижи. Трите топ отбора са много близо един до друг и не можем да сме доволни от днешните резултати. Всички ще работят по болидите си и ние трябва да продължим да вършим същото”, каза Ботас.

Хамилтън заяви, че денят е бил сравнително нормален, въпреки че по време на тренировките няколко пъти се оплака от нестабилност в колата си.

„Автомобилът вървеше по-добре, отколкото в Мексико, но все още изчистваме някои проблеми. Темпото изглежда сравнително добро. Във втората тренировка бе доста ветровито и всъщност управлението бе наистина сложно. Прогнозата за утре е дъжд, но аз обичам да карам на мокро, така че това не би трябвало да е проблем. Трябва просто да сме достатъчно бързи на суха писта. Според мен колата има повече потенциал.”