Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас недоволен от това, че отново цяло състезание е трябвало да се...

Ботас недоволен от това, че отново цяло състезание е трябвало да се защитава

744
0
Валтери Ботас,Мерцедес

Валтери Ботас е останал недоволен от това, че за 2-о поредно състезание, след това в Мексико, е трябвало да се защитава през цялото време. Пилотът на Мерцедес направи много добър старт в Бразилия и от 3-а позиция излезе на 2-а, изпреварвайки Себастиан Фетел.

След това обаче гумите му суперсофт бързо се износиха и той бе изпреварен от Макс Верстапен, а след това трябваше да се защитава от атаките на Кими Райконен и Даниел Рикиардо. В крайна сметка финландецът остана едва 5-и, като направи втори стоп за смяна на гуми.

„Става дразнещо, защото трябваше да се защитавам толкова много пъти, каза Валтери. – Опитвах се да запазя позицията си и по този начин компрометирах темпото си и губех скорост за правите и в завоите. Но в крайна сметка беше въпрос на време да ме изпреварят.

А можеше да е много по-добре. В първата серия от обиколки имах трудности с прегряване на гумите, а във втората имах блистеринг на задните гуми. След като мехурите се появиха, темпото ми спадна и Даниел ме изпревари. След което имахме достатъчно голяма преднина спрямо следващия да направим питстоп и да намалим риска.“