Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: ФИА трябва да въведе промени в правилата

Брандъл: ФИА трябва да въведе промени в правилата

1665
0
Мартин Брандъл и Пиер Гасли
Мартин Брандъл и Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Мартин Брандъл  вярва, че ФИА трябва да се замисли малко интроспективно през тази зима, ако иска Майкъл Маси да продължи да бъде състезателен директор на спорта. 

Според бившия пилот от F1 са необходими промени в начина на управление на шампионата. Маси наскоро приключи третия си сезон като състезателен директор на ФИА и делегат по безопасността. Директорската му роля бе тази, която бе обект на внимание след спорния начин, по който се реши титлата в Абу Даби.

Тъй като австралиецът налага спорните правила Брандъл смята, че той изпитва много трудности с вземането на правилните решения. Според него Маси все още не е достигнал нивото на своя предшественик Чарли Уайтинг. Британецът почина от белодробна емболия малко преди началото на сезон 2019 в F1. В своята страница Мартин написа, че новият директор може да е бил преуморен през последните месеци.

Наскоро Маси пътува от Мексико до Доха пред Гран при на Катар, а след това трябваше да лети до Джеда, за да види готовността на пистата.

„Подобно на Чарли, той е отговорен за подписването на тези неща. Сега имаме много повече състезания на далечни места“, сподели Брандъл.

Мартин продължи да обяснява за подхода на Чарли, който е бил стоманен и не е правел никакви компромиси. Също така не се е страхувал да използва бившия президент на ФИА Макс Мозли.

„ФИА трябва да въведе промени в правилата. Чарли с право беше почитан и респектираше всеки един отбор. Ако някой отбор се опитваше да не играе по правилата, бързо щеше да бъде привикан при Бърни Екълстоун и Макс Моузли. Освен това той имаше до себе си помощник като Хърби Бланш. Това е човек, който е присъствал на повече F1 състезания от всеки друг. Също така двамата имаха много голямо доверие помежду си“.

Настоящият коментатор смята, че в момента ФИА се намира в преходна фаза.

„Жан Тод се оттегля след 12-годишно управление. Той свърши невероятна работа, особено в областта на пътната безопасност. Това е всеобхватна роля. Докато чакаме новия президент и неговия подкрепящ екип, си представям, че ФИА е малко неуправляема. Със сигурност не се страхува от отборите, които много трепереха от Мозли и фразата „довеждане на спорта в лоша репутация““, завърши Мартин Брандъл.