Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун Гран при със съкратена програма

Браун Гран при със съкратена програма

46
0

Лошото време принуди екипа на Браун Гран при да съкрати предварително начертаната си програма за петъчните тренировки преди Гран при на Япония.

И двамата пилоти на тима Дженсън Бътън и Рубенс Барикело се съсредоточиха върху търсенето на оптимален баланс за автомобилите си, като поне в първата тренировка успяха да изпробват мокрите гуми и типа интермедии на Бриджстоун. Следобед обаче предпочетоха да не излизат въобще в дъжда.

– Както и очаквахме, дъждът дойде днес на Сузука и резултатът бе необичайно тих първи ден проби. Сутринта не беше твърде лошо, но следобед валежът бе достатъчно силен, за да се появят малки рекички на места по пистата – нищо нямаше да спечелим от каране в такива условия – категоричен бе Рубенс. – Ограничените тестове ще направят утрешния ден много по-интересен и по-голямо предизвикателство, когато бързото намиране на правилните настройки ще е много важно.

Бътън от своя страна изрази искрено съжаление за феновете, които не видяха кой знае колко пилоти по трасето. И той обаче подкрепи мнението на съотборника си, че при наводнена писта не може да се извлече полезна информация за по-нататъшна работа по колите.

– Сутринта се фокусирахме върху баланса с мокри гуми и с интермедии, за да сме подготвени, ако времето продължи да е такова и през останалата част от уикенда. Страхотно е, че се върнахме на Сузука. Пистата е невероятна за пилотите, така че се надявам утре да покараме на сухо – допълни англичанинът.