Начало Автомобилни новини Bridgestone със специална гума за Volkswagen ID.3

Bridgestone със специална гума за Volkswagen ID.3

319
0
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

Bridgestone, заедно с дългогодишния си партньор Volkswagen, приложиха своята новаторска технология за леки гуми ENLITEN Technology на новия, изцяло електрическия автомобил ID.3. Екологично съобразената технология позволява на гумите да имат много ниско съпротивление при търкаляне. Използват се по-малко материали за изработката им, а гумите Turanza Eco, са разработени специално за ID.3.

Екологично съобразен автомобил с екологично съобразни гуми

Създаден, за да представи предимствата на електрическата мобилност на повече шофьори, дългоочакваният ID.3 е първият изцяло електрически автомобил на Volkswagen, пуснат на пазара. По време на разработката на модела ID.3, Volkswagen търси гума, която да се представя на високо ниво както на мокри, така и на сухи настилки, да притежава добър спирачен път, да има дълъг живот и най-важното – супер ниско съпротивление при търкаляне. Това е така, защото съпротивлението при търкаляне оказва огромно влияние върху разхода на гориво и в този случай на пробегът на ID.3.

Bridgestone отговаря на всички тези изисквания с изработената по поръчка гума Turanza Eco и ENLITEN Technology.

Тази иновативна технология за леки гуми на Bridgestone поставя нов стандарт в нуждата от употреба на по-малко суровини, както и повече устойчивост при търкаляне, които осигуряват значителни ползи за околната среда – съвпадащи изцяло с идеята на електрическото превозно средство.

Гумите с ENLITEN Technology демонстрират съпротивление при търкаляне, което е до 30% по-ниско в сравнение със стандартна лятна гума от висок клас.[1] При автомобилите с горивен двигател това допринася за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите. При електрическите автомобили значително удължава живота на батерията. Всичко това се дължи до голяма степен и на  намаляването на теглото с до 20%, в сравнение с еквивалентни стандартни летни гуми от висок клас.[1] Това се равнява на до 2 кг. по-малко суровини, необходими за производството на всяка гума, което е още една полза за околната среда – както от гледна точка на ресурси, така и на устойчивото управление на отпадъка от употребявани гуми.

ENLITEN Technology съчетава синергията между уникални материали и нов процес на смесването им. Това подобрява ефективността на износването без да се компрометира сцеплението с пътя. Изцяло новият 3D дизайн на шарката на модела увеличава максимално ефективността върху мокра настилка и намалява износването.

[1] Базирано на сравнение, направено от Bridgestone на един и същи размер висок клас летни гуми, оборудвани с и без ENLITEN Technology (92Y 225/40R18 XL).