Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена мисли за кариера в САЩ при напускане на Формула 1

Бруно Сена мисли за кариера в САЩ при напускане на Формула 1

188
0
Бруно Сена

След като стана ясно, че пилотските места в отбора на Лотус Рено ще бъдат заети от Кими Райконен и Ромен Грожан, Бруно Сена обмисля сериозно своето бъдеще. Бразилецът се надяваше договорът му да бъде продължен, но в момента единственият вариант за оставане в екипа е ролята на тест пилот.

Това обаче едва ли ще спомогне за продължаването на кариерата му и затова той мисли и за други варианти. Възможните опции за момента остават Уилямс, Катерам и HRT, но в момента в челото на техните листи са други пилоти.

Затова Сена разсъждава и за кариера зад океана. Специално интервю с Бруно Сена можете да прочетете в последния брой на ClubS1.

„Ако не се получи оставането във Формула 1 мисля, че е време да погледна към Съединените Щати“, размишлява Сена пред Аутоспорт. „Не съм сигурен, че искам да карам в сериите Индикар, защото не съм привърженик на комбинацията от овали и открити едноместни автомобили. Не съм и сигурен, че семейството ми ще е съгласно да карам там.“

Както е известно, семейството му не бе много въодушевено и от целта да се гради кариера в моторните спортове с цел, влизане във Формула 1.

Състезанията в Индикар възоснова на високите скорости и овалите са смятани за още по-опасни от Формула 1. Трагичната смърт на Дан Уелдън само потвърждава това и със сигурност е направило състезанията в щатите доста неприемливи за семейство Сена. Така най-реалистичния вариант в професионалния спорт в САЩ остават сериите NASCAR.

Самият Сена знае, че директното качване в елитната лига на NASCAR, Sprint-Cup е безмислено.

„Ще бъде много трудно за мен, защото това е един съвсем различен вид автомобилно състезание.“

Значително по-реалистично би било влизането в трета или четвърта дивизия (състезания с пикапи) и в последствие след известно време на обучение, изкачване нагоре в сериите Nationwide или Sprint-Cup.

Теоритично е възможно Сена да поднови кариерата си в сериите Льо Ман (LMS), където през 2009 г. той се състезава за ORECA. Желанието му обаче е да кара само за заводски отбор. А там местата са кът. Като почти невъзможно пък се смята връщането в GP2.

„Това може да се случи само, ако всички останали варианти пропаднат“, завършва Сена.