Начало Рали БТК ADSL рали тийм ще се състезава в 38-мото рали „Хеброс” с...

БТК ADSL рали тийм ще се състезава в 38-мото рали „Хеброс” с още 29 екипажа

68
0

Екипажът на БТК ADSL рали тийм Димитър Илиев и Янаки Янакиев отново ще търсят призово класиране в предстоящото рали „Хеброс” тази събота. След силното представяне на тандема в юбилейното рали „България”, отбора на БТК ADSL е силно амбициран и очаква с нетърпение старта край Пловдив. Екипажът на шампионите ще потегли по трасето с първи състезателен номер.

38-мото рали „Хеброс” е пети кръг от Националния рали шампионат и кръг от Източноевропейската рали купа. През дългата си история състезанието се е доказало като едно от най-добре организираните ралита, като на старта в Плодвив винаги са заставали класни състезатели.

30 екипажа са подали заявки за участие в ралито, от които и 4 чуждестранни. Впечатление прави заявката на италианеца Марко Темпестини – Дорин Пулпеа с Пежо 207 S2000. Темпестини се състезава в румънския шампионат и рали „Хеброс” ще бъде първото му състезание в България.

Вчера бе оповестено, че състезанието ще бъде редуцирано от два на един етап. Общо пет скоростни етапа, карани в неделя, ще определят победителя в тазгодишното издание на ралито. Финалът на състезанието ще бъде от 16:30 часа в центъра на Пловдив.