Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми е реалист по отношение на предстоящия сезон

Буеми е реалист по отношение на предстоящия сезон

32
0

Себастиен Буеми не си прави илюзии по отношение на предизвикателствата, пред които ще се изправи през първия си сезон във Формула 1.

20-годишният швейцарец ще направи официалния си дебют в Гран при на Австралия през март, след като бе потвърден за един от пилотите на Торо Росо. Въпреки че човекът, когото замества (Себастиан Фетел), успя да спечели състезание за Торо Росо, Буеми смята, че очаква доста по-трудна година.

„Трябва да си реалист” – каза Буеми пред официалния сайт на Торо Росо. „Трябва да си самоуверен и да се поставяш във възможно най-добрата ситуация. Но през цялото време трябва да си здраво стъпил на крака и да не се депресираш, ако резултатите не идват веднага.”

„Това ще бъде доста труден сезон. Всички в отбора ще работят упорито, за да постигнат прогрес с колата във върха на моторните спортове. В по-ниските формули, ако се справиш добре, резултатите ще се появят на момента, но във Формула 1 това не е задължително.”

„Да печелиш във Формула 1 е много трудно и това е част от играта. Но не можеш просто да се бориш за 12-то място: това би било абсурд. Трябва да си поставяш високи цели, но без да се изхвърляш. Няма да стана световен шампион в първата си година.”

Швейцарецът твърди, че няма някакви конкретни предпочитания по отношение на бъдещия си съотборник.