Начало Formula E News Буеми на полпозишън в Маракеш

Буеми на полпозишън в Маракеш

68
0
Себастиан Буеми

Себастиан Буеми от екипа на Renault e.dams ще стартира от първа позиция в днешното състезание от Формула Е в Маракеш, Мароко, 4-и кръг от изцяло електрическия шампионат.

Швейцарецът постигна най-добро време в решителната част от сесията Супер пол, като остави зад себе си на 0.260 сек Сам Бърд от DS Virgin. Трети е най-бързият от груповата фаза Феликс Розенквист с Mahindra.

В първата квалификационна група най-бърз бе шампионът Лукас Ди Граси от Audi Sport, следван от Хосе Мария Лопес от Dragon Racing и Бломквист от Andretti. Последният имаше лек удар с предпазната стена.

Във втората най-бърз беше първенецът от 2-ия сезон Буеми, следван от Алекс Лин (DS Virgin) и Лука Филипи (NIO). Те заеха и местата между 3-о до 5-о в общото класиране, а първи и втори останаха Ди Граси и Лопес.

От третата Феликс Розенквсит постигна най-добро време от групата и от всички, а Ник Хайдфелд с Mahindra катастрофира. Едоардо Мортара също допусна грешка и остана извън финалната битка.

В тази група Бърд даде 2-и резултат, което му бе достатъчно да заеме 5-а та позиция в общото класиране, зад Ди Граси, Лопес и Буеми. От последната 5-а група Антонио Феликс да Коща разби сериозно болида си след удар в стената.

Сесията беше спряна за 5 минути, след което Дани Абт (Audi Sport) и Оливър Търви (NIO) получиха право на по още 1 опит, тъй като не завършиха първите си заради инцидента на Да Коща.

В крайна сметка и двамата не постигнаха достатъчно добри времена, за да попаднат в топ 5, и някой от 5-ата група не намери място в решителната в Супер пола. За него се класираха Розенквист, Ди Граси, Лопес, Буеми и Бърд.

В решителната част Бърд беше първи на трасето и постигна 1:20.615 мин, което бе по-слабо от времето ми в груповата фаза. След него Буеми постигна с 0.260 сек по-добър резултат.

Следваше Лопес, който обаче не направи добър тур и изостана на 1 секунда от Буеми. Ди Граси пък записа голямо изоставане във 2-ия и 3-ия сектор заради проблеми с колата и остана 4-и.

Розенквист от своя страна допусна сериозна грешка, но все пак навакса 0.2 сек в последния сектор и завърши 3-и. Така полпозишъна спечели Буеми, следван от Бърд, Розеквист и Лопес.