Начало Formula E News Буеми остава във Формула Е, ще кара за Nissan

Буеми остава във Формула Е, ще кара за Nissan

211
0
Себастиан Буеми

Себастиен Буеми остава във Формула Е. Швейцарецът, за който имаше информации, че може да се върне в екипа на Торо Росо във Формула 1, ще кара за тима на Nissan в следващия 5-и сезон от електрическия шампионат.

Nissan закупи екипа на e.dams, който до миналия сезон бе ръководен от Рено. Именно с него Буеми стана шампион във Формула Е във втория сезон – 2015/2016 г.

Съотборник ще му бъде 22-годишният Алекс Албон. Той е тайландец от британски произход, който тази година кара във Формула 2 и в момента е на 3-о място в генералното класиране. През 2016 г. той бе втори в сериите GP3, зад шампиона Шарл Льоклер.

От следващия сезон в сериите ще бъде използвани новите болиди от ново поколение Gen2, които ще разполагат с по-мощни задвижващи системи и по-големи батерии, с които ще може да бъде изкарана цялата дистанция без смяна на колите.

„Сезон 5 ще бъде ново начало за мен, каза Буеми. – Ще има толкова много нови неща – колите, състезателния формат, трасетата. Нямам търпение да продължа да работя с екипа на e.dams и Nissan, който ще внедри в моторния спорт водещите електрически технологиите.“