Начало Formula E News Буеми спечели предпоследния кръг във Формула Е, интригата за титлата остава

Буеми спечели предпоследния кръг във Формула Е, интригата за титлата остава

416
0
Себастиан Буеми
Себастиан Буеми, снимка: Формула Е

Себастиан Буеми от екипа на Nissan e.dams спечели предпоследния кръг от шампионата на Формула Е в Ню Йорк. В същото време лидерът в първенството Жан-Ерик Верн от DS Techeetah остана едва 15-и. Така преди последното състезание също в Ню Йорк утре интригата за титлата се запазва.

Основният съперник за титлата на Верн – Лукас ди Граси от Audi Sport, завърши 5-и. Така изоставането му спрямо Верн намаля на 22 точки при възможни за печелене 28 т. в последния кръг. Шансове за короната имат още Буеми, който изостава на 26 точки от водача, и Мич Еванс от Jaguar – на 25 т.

След старта най-бързият в квалификацията Буеми поведе. В същото време Хосе Мария Лопес се завъртя след контакт със Сам Бърд и предизвика хаос на завой 7.

В опита се да избегне сблъсък, Андре Лотерер се удари в съотборника си в DS Techeetah Верн.

Това доведе до спукана задна гума за французина, който след спирането си в бокса за смяна се озова едва 19-и. Лотерер също трябваше да мине през пита, тъй като имаше повреди по предницата на колата.

Отпред Буеми държеше лидерството, като беше атакуван от Алекс Лин (Jaguar). На трета позиция беше Алекс Симс от BMW Andretti.

20 минути преди края Лин намали темпото, като съобщи за проблеми с колата. Той спря на завой 11 и отпадна от надпреварата. Това предизвика излизане на колата за сигурност. Начело беше Буеми, следван вече от Симс, а 3-и излезе Дани Абт (Audi Sport).

След подновяване на състезанието Еванс изпревари Абт и стана трети. Дани загуби скорост и се свлече до 9-о място. След това пилотът на Jaguar продължи силното си представяне и се справи и със Симс.

До финала Мич се опита да изпревари и Буеми, но не успя. Трети завърши Антонио Феликс да Коща (BMW Andretti), следван от Симс, Ди Граси и Абт. В края Верн се удари с Фелипе Маса и загуби шансове да влезе в зоната на точките.