Начало Formula E News Бърд удържа Буеми и взе първи успех за сезона

Бърд удържа Буеми и взе първи успех за сезона

43
0

Сам Бърд записа първа победа за сезона във Формула Е в надпреварата в Буенос Айрес, Аржентина, която беше 4-и кръг от шампионата. Пилотът на DS Virgin удържа на атаките на лидера в първенството Себастиан Буеми в епична финална битка.

Бърд тръгна и полпозишън и поведе, защитавайки лидерството от Никола Прост и Антонио Феликс да Коща. В същото време Буеми си пробиваше път напред от последна позиция. Да Коща обаче получи повреда в колата и спря на пистата, което предизвика излизането на колата за сигурност.

В това време Буеми вече бе 4-и, а след рестарта изпревари Лукас Ди Граси и Абт Шафлер, за да излезе 2-и. До финала той натисна Бърд, но последния кара безгрешно и записа общо 3-и успех в кариерата във Формула Е. Топ 5 в надпреварата допълниха Стефан Саразен от Вентури и Прост, който изостана 8-и след завъртане, но навакса 3 позиции.

С 2-ото си място Буеми увеличи преднината си в генералното класиране спрямо Ди Граси, останал 3-и, на 4 точки (80 срещу 76). Сам Бърд с победата си днес излезе 3-и с 52 т.