Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни иска Рено да остане в спорта като цял отбор

Бърни иска Рено да остане в спорта като цял отбор

43
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка Mirko Stange

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун призова Рено да остане като цял отбор във Формула 1. Френската компания в момента проучва възможностите си за бъдещето, като вариантите са 3: Да остане като доставчик на задвижващи системи, каквато е в момента за Ред Бул и Торо Росо, да закупи Лотус и да остане като цял отбор, или да напусне спорта. Договорът на Рено с двата отбора на Дитрих Матешиц изчита в края на 2016 г. и изглежда, че той ще бъде изпълнен. какво ще се случва с компанията след това обаче не е ясно.

„Те казаха, че ще разгледат възможностите си и, надявам се, ще излязат с решение през септември, заяви Екълстоун пред „Аутоспорт“. – Трябва да изчакаме и да видим. Всичко зависи от тях. Ако има нещо, с което да им помогнем, можем да го направим. Аз бих искал да поемат Лотус или да започнат с нов техен тим. Не искам да ги загубим, защото са при нас от толкова дълго време и с тях се работи лесно. Чудесни хора са и няма драма.“

Наскоро от Рено заявиха, че участието във Ф1 само като доставчик на двигатели на е достатъчно за популярността на бранда в световен мащаб. Дълговете на настоящия тим на Лотус обаче са големи и това се явява като пречка екипът да бъде закупен. Според Екълстоун от Рено не биха искали да поемат плащането на дълговете на Лотус и ако купят тима, се надяват някой друг да стори това.