Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън се чувства добре подготвен, въпреки че не е карал новата кола

Бътън се чувства добре подготвен, въпреки че не е карал новата кола

36
0
Бътън

Дженсън Бътън заяви, че се чувства подготвен за уикенда за Гран при на Монако, въпреки че не е карал досега новия болид на Макларън на пистата. Британецът ще замести за състезанието в Монте Карло Фернандо Алонсо, който в същия ден ще кара в 500-те мили на Индианаплис за екипа на Андрети Аутоспорт с подкрепата на Макларън и Хонда.

„Чувството да се върна в кокпита за Гран при на Монако е малко сюрреалистично, заяви Дженсън. – Когато ми се обади Ерик Булие нямаше колебание от моя страна. Това е уникална ситуация и страхотна възможност. Монако изисква много работа по фините детайли на колата и оптимизиране на настройките за тясната конфигурация.

Въпреки че не съм карал още болида MCL32, се чувствам добре подготвен, каза още Бътън, който кара по конфигурацията на Монако на симулатора на Макларън. – Познавам добре трасето. То винаги е било от любимите ми. И свърших доста работа в симулатора на тима. Подготвен съм физически и тренирах може би повече отвсякога.“

Бътън заяви още, че сериозната стъпка напред, обещана от Макларън и Хонда за Монако, го кара да се чувства комфортно преди началото на състезателния уикенд. За миналото състезание в Барселона тимът въведе доста нови елементи, а за Монако ще въведе още доста ъпгрейди, които би трябвало да направят пакета много конкурентноспособен.