Начало Картинг Четирима българи на подиума в 3-ия кръг от румънския шампионат по картинг

Четирима българи на подиума в 3-ия кръг от румънския шампионат по картинг

49
0

Четирима българи се класираха на подиума в състезанията от 3-ия кръг на националния шампионат по картинг на Румъния на пистата AMCKART в Букурещ.

Най-голям успех имаха нашите пилоти в клас Мини ROK. Там победител и в двете състезания стана Никола Цолов (на първата снимка в средата), който е лидер в шампионата на Мини у нас този сезон.

Цолов стартира 4-и в първата надпревара, но изпревари всичките си конкуренти. Във втората вече потегли от полпозишън и на финала остави втория Тим Мелцер на 7.118 сек.

Втори за кръга в същия клас завърши друг наш талант – Максим Харалампиев (на първата снимка вляво). Той финишира 2-и в първата надпреварата, зад Цолов, и 3-и във втората.

В клас Ротакс Сениор отново на висота беше Любомир Гърков (на втората снимка вляво). Пловдивчанинът завърши втори и в двата състезателни манша, като и в двата случая пред него се класира само местният ас Стефан Виктор.

В клас Ротакс Джуниър Лора Христова (на третата снимка вдясно) завърши 3-а в двата състезателни манша и съответно се класира 3-а за кръга. Пред нея и в двете надпревари се наредиха победителят Йоан Теодор Никоара и Николае Покол.