Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Ред Бул е със собствения двигател да свърши толкова добра...

Целта на Ред Бул е със собствения двигател да свърши толкова добра – ако не и по-добра – работа в сравнение с Хонда

4029
0
Ред Бул F1, Ред Бул Рейсинг
снимка: Спас Генев

Целта на Ред Бул е със собствената си задвижваща система да свърши толкова добра – ако не и по-добра – работа в сравнение със сътрудничеството си с Хонда, заяви главният инженер на тима от Милтън Кийнс Пол Монахан. Ред Бул Пауъртрейнс се труди по агрегата, който отборът ще използва от 2026 г. Тогава ще бъдат въведени новите технически правила във Формула 1, които се отнасят както за двигатели, така и за колите.

„Ние ще сменим скоро задвижващите системи, а въвеждането на нови правила усложнява допълнително нещата. Работата, която наблюдавам от страна екипа за шасито на Ред Бул и тази в Ред Бул Пауъртрейнс е добра. Ако не и по-добра, отколкото работата с който и да е друг от доставчиците ни на задвижващи системи“, заяви главният инженер на Ред Бул

„Ние сме много задължени и благодарни на Хонда за всичко, което са направили за нас, но сега нещата се събират под един покрив. Това според мен дава възможност за по-добра интеграция на агрегата и ние не можем да я изпуснем. Ако искаме да сме възможно най-силни през 2026 г., този проект трябва да проработи. Така че предизвикателствата са налице като идеята е да свършим толкова добра – ако не и по-добра – работа в сравнение със сътрудничеството ни с Хонда“, повтори Монахан.

„Ще има и проблемни, и хубави дни. Но мисля, че всичко може да проработи. Според мен хората в Ред Бул Пауъртрейнс са наистина отдадени на идеята. Те са умни, работят здраво и топката е у нас, нали така? Не знам как ще премине 2025 г., която ще е преходна. От 1 януари ще можем да започнем работа в аеродинамичния тунел и с CFD по болида за 2026-та. Възможно е някъде да решат да отделят повече време на този проект. Други – вероятно най-близките ни съперници – може да помислят, че наистина са в състояние да ни победят и да вложат повече усилия в 2025-та. Това според мен ще направи следващия сезон малко по-непредсказуем“, добави главният инженер на Ред Бул.

Монахан не се нае да прогнозира колко труден ще е следващият сезон за екипа от Милтън Кийнс. Все пак каза, че изостават от някои отбори, вероятно ще се наложи също да положат повече усилия в работата за 2025 г.