Начало Лайфстайл Детски празничен концерт посветен на 24 май, пред Народен театър „Иван Вазов”

Детски празничен концерт посветен на 24 май, пред Народен театър „Иван Вазов”

268
0
24 май,концерт.Еуратек

За седма поредна година РУО – София-град и Еуратек ООД, организират Детски празничен концерт за Деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост, пред Народен театър Иван Вазов. Концертът дава възможност за изява на талантливи български ученици и допринася за празничното настроение в Столицата. 

И тази година, в концерта, ще се включат над 400 ученици от Столичните училища, изявявайки на открита сцена,  своите умения в българския народен фолклор! 

Всички Столичани са поканени на празничния концерт, който ще се проведе от 12.00 ч. до 17.00 ч. на 24 май, пред Народен театър „Иван Вазов”. Входът е свободен.

В концерта ще вземат участие ученици от: 40 СУ „Иван Богоров“, 144 СУ „Народни будители“ , НПМГ „Академик Любомир Чакалов“, 74 СУ „Гоце Делчев“, 92 ОУ „Димитър Талев“, 25 ОУ „Петър Берон“, 112 ОУ „Стоян Заимов“, 51 СУ „Елисавета Багряна“, 15 СУ „Адам Мицкевич“, 61 ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ , 1 АЕГ, 42 ОУ „Хаджи Димитър“ и много други.

Празничният концерт включва и представителни изяви на столични ученици и учители, работещи по проект „Твоят час“. Проектът „Твоят час“ е част от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ – 2014-2020, чиято основна цел е да създава условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Вносителят на SKODA за България – Еуратек ООД, традиционно подкрепя тази благородна инициатива, с цел запазване на традициите, свързани с празника на българската култура и просвета, както и да допринесе за празничното настроение в столицата! 

Линк към събитието във facebooк: goo.gl/VTT5rC