Начало Рали Давидоне се оттегля от рали спорта

Давидоне се оттегля от рали спорта

93
0

Днес Давид Кварацхелия, по-известен в автомобилните среди като Давидоне даде първата си пресконференция пред българските журналисти, след като спечели в събота вечер Европейския Рали Трофей на ФИА в клас ERT2.

В пресцентъра на Двореца на културата и спорта във Варна Давидоне показа спечеления син европейски трофей и обясни как е преминало самото състезание край португалския град Алгарве.

Той каза: „Рали „Казино де Алгарве“ беше доста тежко и имаше много фракции. А на последните отсечки карахме де-факто на макадам, асфалт почти не се виждаше. Португалците се оказаха много гостоприемни и любезни и по отсечките имаше множество публика.“

Накрая Давидоне заяви, че слага точка на своята спортна кариера, след спечелените последователно национална, балканска и европейска титла. Той заяви:

„Три са причините да се откажа. Първата е, че постигнах сериозни успехи и титли, които ме удовлетворяват и не обичам да се повтарям, а за по-висшите шампионати нагоре са необходими доста пари. Втората е възрастта ми, а третата е че трябва да се оттеглиш достойно от спорта, когато си на върха. Пламен прие моето решение спокойно и с мъдрост. Той е на 32 години и има още много години в автомобилния спорт.  Пожелавам на Пламен и неговия нов навигатор много успехи в рали-спорта в бъдеще. Оставам в автомобилния спорт, но все още нямам яснота с какво точно ще се занимавам.“