Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис губи поста си на шеф в Макларън

Рон Денис губи поста си на шеф в Макларън

58
0
Рон Денис

Бъдещето на Рон Денис в Макларън е поставено под сериозно съмнение. Това става ясно, след като британецът, който е шеф и изпълнителен директор на Макларън Груп, е започнал съдебни действия срещу това компанията да го отстрани от работа до края на договора му.

През това време той формално ще се води на позициите си и ще получава заплата. А контрактът на Денис е до края на тази година, като още миналия месец се появиха спекулации, че той ще напусне управленските си позиции в Уокинг.

Тогава Денис и тимът категорично отхвърлиха тези информации, като се смята, че Рон се е опитал да намери финансова подкрепа, за да закупи всички акции на компанията (той притежава 25%), и по този начин да гарантира бъдещето си в нея.

По информация на Sky Денис е бил във върховния съд в Лондон в четвъртък и петък, за да получи съдебна забранa да не бъде отстранен от работните си процеси до края на договора си. Според информацията обаче усилията му са се оказали напразни и той съвсем скоро ще бъде отстранен от поста си на изпълнителен директор.