Начало Рали Дани Сордо сменя навигатора си

Дани Сордо сменя навигатора си

42
0

Дани Сордо ще има нов навигатор от следващия кръг на световния шампионат – рали Германия (20-22 август 2010 г.).

Навигатор на испанеца през последните 5 години, включително до последното за момента рали от календара във Финландия, бе Марк Марти. Преди това той бе ко-пилот на Карлос Сайнц. За да подобри представянето и резултатите си обаче Сордо реши да смени навигатора си. За целта той се отказа от услугите на Марк Марти за сметка на друг испанец и това е 37-годишният Диего Вийехо.

Дани Сордо и Марк Марти бяха екипаж от 2005 г. като през същия сезон спечелиха титлата в J-WRC. Впоследствие двамата преминаха в заводския тим на Ситроен във WRC и оттогава 26 пъти са се качвали на подиума, но нямат записана победа.

Тази година обаче не се разви особено благоприятно за екипажа Сордо/Марти. Младият пилот на Ситроен Джуниър Тийм Себастиен Ожие се представи изключително и в резултат зае мястото на испанеца в основния тим на французите за макадамовите надпревари, а догодина подписа договор и официално ще бъде съотборник на Себастиен Льоб.

Нуждая се от промяна в екипа – коментира Сордо. – Марк ми бе чудесен партньор през всички тези години. Той е човек, на който съм благодарен и с който научих много неща. В крайна сметка обаче прецених, че най-доброто нещо за нас е повече да не работим заедно като пилот и навигатор.

По отношение на причината, поради която Сордо е избрал именно Вийехо, пилотът обясни:

– Познавам го лично от много дълго време, така че отношенията по между ни са доста добри. Нещо повече, направихме тест, за да проверим работата му и как ще се сработим по между си. Убеден съм, че той ще бъде чудесен навигатор за мен в този труден период.