Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даниел Рикиардо мислел, че победата е възможна

Даниел Рикиардо мислел, че победата е възможна

55
0

Даниел Рикиардо мислел, че победата в Гран при на Бахрейн е била възможна за него. Пилотът на Ред Бул се движеше съвсем близко до лидерите в колоната в първите обиколки от състезанието, а след появата на колата за сигурност и първите спирания в бокса бе на 3-а позиция, зад Фетел и Ботас и пред Хамилтън.

Австралиецът обаче постави гумите софт, които след рестарта загряха много бавно и той загуби за кратко 3 позиции – от Хамилтън, Райконен и Маса. След това Даниел успя да се справи с Фелипе, но нищо повече.

„Мислех, че имаме шанс да спечелим, каза Даниел след финала. – В първия стинт изглеждахме много конкурентоспособни. Видях, че Валтери има трудности с гумите. Бях в края на това влакче, което се образува. Всички други около мен се пързаляха, а аз се грижех за гумите си.

И съответно бяхме в много добра позиция. След това излезе колата за сигурност и сложихме гуми софт. С тях нещата не се получиха за нас. В цялата първа обиколка след рестарта колата се плъзгаше и аз изостанах.”

Другият пилот на „биковете” Макс Верстапен отпадна секунди след излизането си от бокса в 13-ата обиколка заради повреда в спирачките на завой 4. Той спря в пита за суперсофт веднага след Фетел и можеше да се бори за призово класиране.

„Изгубих задните си спирачки веднага след натискането на педала. Той потъна много надолу и повече не можех да спирам, обясни холандецът. – Колата се представяше много по-добре и направихме пресичаща тактика спрямо пилотите на Мерцедес. И можехме да сме втори зад Себастиан в онзи момент.”